Bezoek de Gallische Hoeve met je klas! We bieden geanimeerde rondleidingen en workshops aan vanaf 8 jaar. Workshops en rondleidingen kunnen ook gecombineerd worden.

We passen zonder problemen ons aanbod aan aan de noden van de groep, zo ook naar ontwikkelingsstoornissen zoals ASS.

Wil je graag een afspraak om te horen wat de mogelijkheden zijn voor je klas? Aarzel niet om ons te contacteren!

Rondleidingen

Ontdek de IJzertijd!

Wie waren de Kelten en hoe zagen hun huizen er uit? Welke kledij droegen ze en hadden ze al juwelen? Hoe verdedigden ze zich tegen vijanden?

Leer het antwoord op al deze vragen tijdens een geanimeerde rondleiding!

Workshops in het museum

Bandweven (max. 15 pers.): in deze workshop leer je zelf de bandweeftechniek. Dit is een ideale techniek om riemen, haarbanden, versieringen en nog veel meer te maken. Na afloop van de workshop krijg je jouw eigen bandweefsel mee.

Historische spelletjes (max. 20 pers.): deze workshop is meer geschikt voor jongeren en andere spelletjesfanaten. De jongeren spelen tegen elkaar een hele resem aan historische spelletjes zoals gekend in de Bronstijd, IJzertijd en bij de Romeinen. Elk spel wordt uitgelegd en er zijn verschillende workshopgevers die assisteren waar nodig.

Vuur maken (max. 20 pers.): de deelnemers leren over veiligheid en historische wijzen van vuur maken. De bedoeling is dat ze zelf in team een vuur in gang steken tegen het einde van de workshop.

Natuur- en Milieu-educatie bij Kelten (max. 15 pers.): NME bij Kelten is gemaakt voor jonge kinderen. Aan de hand van een spel maak je kennis met de verschillende planten (en dieren) die in de tijd van de Oude Belgen voorkwamen.

Kleine krijgers (max. 15 pers.): deze workshop is gericht naar +12 jaar. De deelnemers gaan in groep leren over de Keltische krijgers en steken dan zelf de handen uit de mouwen. Chainmail challenge, speerwerpen, boomstamwerpen en trainen met échte Keltische wapens!

Workshops in je klas

Keltisch koken (max. 15 pers.): leer de beginselen van Keltisch en Gallo-Romeins koken op een eenvoudige manier. Na afloop krijg je omgevormde en vertaalde recepten om thuis verder te experimenteren.

Romeins koken (max. 15 pers.): leer de beginselen van Romeins koken op een eenvoudige manier. Na afloop krijg je omgevormde en vertaalde recepten om thuis verder te experimenteren.

Ook de workshops Bandweven en Historische spelletjes kunnen op school gegeven worden.

Andere programma's in je klas

Kelten en Romeinse bronnen: Deze interactieve presentatie behandelt het tweeluik burgers en krijgers, waarbij we een vergelijking maken van Romeinse bronnen, populaire cultuur (met daarbij vooral strips) en archaeologica om het beeld recht te zetten over wat er wel en niet klopt over de Kelten.

De rol van (exotische) specerijen in Rome: In deze interactieve presentatie tonen we aan dat specerijen niet enkel een 15de-eeuws begrip zijn, maar dat deze al flink ingeburgerd zijn in het Oude Rome. Niet enkel binnen een culinaire context, maar ook met een ingrijpende rol in de hele maatschappij.

Dumnorix de Handelaar: aan de hand van zijn handelswaar vertelt Dumnorix over hoe dat de verschillende producten tot stand kwamen en over de verspreidheid van de Kelten. 

Dumnorix de Krijger: Dumnorix komt naar je klas om aan de hand van zijn uitrusting en kledij een beeld te geven van de Keltische krijgers.